خدمات اکتیو و پسیو

“خدمات پسیو و اکتیو شبکه”

خدمات پسیو شبکه

منظور از خدمات پسیو شبکه همان کابل کشی شبکه است. خدمات پسیو به عنوان ستون فقرات یک شبکه مورد استفاده قرار میگیرد؛ لذا بدون وجود این خدمات امکان راه اندازی شبکه وجود نخواهد داشت. سرعت یک شبکه به شدت به نوع سیستم کابلی آن شبکه بستگی دارد. پس هرچقدر کابل‌های شبکه‌ی شما از کیفیت بالاتری برخوردار باشند، از شبکه‌ی قدرتمندتری برخوردار خواهید بود.

نصب امکانات پسیو نیاز به رعایت استاندارد‌های اصولی دارد و متخصص ذی‌ربط حتما بایستی تجربه‌ی لازم و کافی را در این مورد داشته باشند. در شبکه‌ی فیبر نوری حساسیت کار کمی بیشتر است؛ زیرا کابل‌های فیبر نوری آسیب پذیر بوده و کار با این گونه کابل‌ها نیازمند امکانات تخصصی می‌باشد که هزینه‌بر هم خواهد بود. از جمله دستگاه‌های مورد نیاز برای این کار میتوان به دستگاه آزمایش OTDR و آزمایش فلوک و دستگاه فیوژن فیبر نوری اشاره نمود. این دستگاه‌ها علاوه بر گران قیمت بودن نیاز به دانش تخصصی نیز دارند و برای کار با آن باید دوره‌‌ها و آموزش‌های مربوط به آن گذرانده شود و تجربه کافی درباره‌ی فعال سازی شبکه داشته باشید .

 

خدمات اکتیو شبکه

یکی دیگر از بخش‌هایی که در راه‌اندازی یک شبکه بسیار حائز اهمیت است، سرویس خدمات اکتیو شبکه است. واژه‌‌ی اکتیو به معنای فعال است، اما زمانی که از این واژه در خدمات شبکه‌ای استفاده میشود به معنای پیکربندی امن سرویس‌های شبکه‌ای و فعالیت‌های نرم‌افزاری آن می‌باشد.
خدمات اکتیو دایرکتوری با هدف کنترل متمرکز کاربران و منابع به جهان شبکه قدم گذاشت. نصب و راه اندازی اکتیو دایرکتوری بر روی یک سرور، احراز هویت کاربران و تعیین سطح دسترسی افراد و کامپیوترها را به عهده سرور مذکور می‌گذارد که این کار درنهایت منجر به امنیت بالاتر و مدیریت بهتر یک شبکه میشود.

خدمات اکتیو شبکه شامل موارد زیر میشود:

  1. پیکربندی تجهیزات یک شبکه مانند روتر، سرور، سوئیچ‌، اکسس پوینت، مودم، فایروال، نود و ..
  2. مدیریت دامنه و پهنای باند، DNS، DHCP و ..
  3. نصب اپلیکیشن‌های کلاینت سرور مانند لینوکس
  4. راه اندازی اینترنت یوزرها و نرم ‌افزارهای تحت شبکه همچون آنتی ویروس‌ها‌، اسکایپ‌های تجاری، SQL سرور و …

بدون استفاده از خدمات اکتیو شبکه عملا مجبور میشوید به صورت تک به تک سیستم‌های موجود در شبکه را مدیریت و پشتیبانی کنید. به مثال زیر توجه کنید:
تصور کنید فایلی را در شبکه به اشتراک گذاشته‌اید و افراد مختلف در هرجای دنیا می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. حال اگر یکی از افراد تصمیم به عوض کردن رمز ورودی خود بگیرد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
چنانچه در شبکه از خدمات اکتیو شبکه استفاده شده باشد، از آن جا که همه‌ی سیستم‌ها به وسیله‌ی سرویس Active Directory مدیریت می‌گردند، اکتیو دایرکتوری همه‌ی سیستم‌ها را از این تغییر مطلع خواهد کرد. اما اگر در این شبکه از خدمات اکتیو دایرکتوری استفاده نشده باشد، شما بایستی در شبکه‌ی work group خود همه‌ی سیستم‌ها را تک به تک از این تغییر باخبر کنید.

 

  نظرات