
انواع کابل کشی دوربین مدار بسته – بخش دوم
- تاریخ انتشار : 1401/11/04
- دسته بندی : اخبار و مقالات
- نظرات : 0
انواع کابل کشی دوربین مدار بسته – بخش دوم
انواع کابل کشی دوربین مدار بسته
مزایای کابل های کواکسیال
- پهنای باند نسبتاً وسیع مورد نیاز اکثر سرویس های مخابراتی و انتقال مناسب تصویر
- ظرفیت بالای انتقال، حداکثر پهنای باند 300 مگاهرتز
- دوام و پایداری خوب
- پایین بودن مخارج نگهداری
- قابل استفاده در سیستم های آنالوگ و دیجیتال
معایب کابل های کواکسیال
- نصب مشکل تر و مخارج بالاتر نسبت به کابل های دیگر
- افت سیگنال در فواصل زیاد
- نیاز به استفاده از عناصر خاص برای انشعابات
انواع کابل کواکسیال
کابل های کواکسیال براساس امپدانس، جنس هادی و شیلد و ضخامت تقسیم بندی می شوند که در اینجا به تشریح هر یک خواهیم پرداخت.
-
تقسیم بندی برطبق امپدانس
کابل های کواکسیال براساس امپدانس دسته بندی می شوند و هر نوع از این کابل ها دارای امپدانس مخصوص به خود هستند، به طور مثال، کابل 50 اهم یا 75 اهمی. کابل مورد استفاده در سیستم های مداربسته ی آنالوگ، آنتن های دیجیتال خانگی و تلویزیون ها از نوع کواکسیال 75 اهمی هستند. امپدانس بیش تر از 75 اهم تصویر را اشباع و امپدانس کم تر از آن تصویر را تار می کند. امپدانس و برخی دیگر از مشخصات کابل روی آن حک شده است.
انواع مختلفی از کابل های کواکسیال وجود دارد که RG معروف ترین آنهاست. منظور از R فرکانس رادیویی و G شماره گذاری دولتی است که عدد تخصیص یافته ی پس از آن جهت هر نوع از کابل هاست که در صورت وجود /U در انتها نشان از به کارگیری استانداردهای جهانی دارد. RG-59/U
در بین RGها هم RG59 معروف تر است و به خصوص در سیستم های مداربسته ی آنالوگ بیش ترین کاربرد را دارد.
RG-6: این کابل مخصوص پهنای باند بالاتر، تهیه شده از مس و آلومینیوم و برای فرکانس هایی بالاتر ساخته شده است. بنابراین برای دوربین های مدار بسته داخلی ایده آل نیست. این نوع کابل بسیار سنگین تر از انواع دیگر آن است، بنابراین برای دوربین های مداربسته ای که توسط مقامات شهری، ادارات و پلیس استفاده می شود بسیار مناسب است.
RG-59: مشابه RG-59 ، RG-6 به راهنمای رادیویی اشاره دارد در حالی که عدد 59 به اندازه قطر کابل اشاره دارد، یعنی قطر این کابل ها برابر 0.59 می باشد. این کابل ها از یک صفحه مسی استفاده می کنند و برای پهنای باند کمتری توصیه می شود، بنابراین برای نصب دوربین های مداربسته به ویژه برای آپارتمان ها، هتل ها و دیگر مکان های داخلی نسبتاً کوچکتر، ایده آل می باشد. کابل کواکسیال Finolex RG59 یک سیستم دی الکتریک مبتنی بر کف است. با تزریق یک گاز فوق العاده از عایق کف، کابل به ارائه سیگنال با کیفیت بهتر کمک می کند که در نهایت به نظارت بهتر می انجامد.
-
تقسیم بندی برطبق جنس هادی و شیلد
جنس هادی و شیلد این کابل در انواع مختلفی همچون مغزی مس شیلد آلومینیوم، مغزی مس شیلد مس و … ساخته شده است.
کواکسیال چند رشته ی فویل دار: یک رشته ی کواکسیال دارد که دوره ی مغزی اصلی پلاستیک است. سپس شیلد شده و دور شیلد یک رشته نایلون پیچیده می شود. دو عدد سیم برای آداپتور و دو عدد سیم برای صدا یا کنترل کننده و یک عدد سیم ارت دارد و روی همه نیز یک فویل آلومینیومی و سپس روکش قرار گرفته است.
کابل شبکه ی کواکسیال: کابل شبکه ی 50 اهمی دارای مغزی و شیلد مخصوص شبکه های باس قدیمی است که اکنون به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد.
-
تقسیم بندی بر طبق ضخامت
کابل های کواکسیال برطبق ضخامت در دو نوع نازک و ضخیم ساخته می شوند و انتخاب نوع کابل بستگی به نیاز سیستم دارد.
نوع نازک: این نوع کابل کواکسیال قابل انعطاف با قطر حدود 25/0 اینچ است و با توجه به نرمی و انعطاف پذیری اش، کارکردن با آن هم آسان است. نوع نازک کابل کواکسیال می تواند سیگنال ها را تا فاصله ی تقریبی 185 متر (607 فوت) بدون تضعیف ارسال کند.، این کابل جزو کابل های خانواده ی RG-58 بوده و دارای امپدانس 50 اهم است. امپدانس، مقاومت سیم در برابر جریان متناوب است. تفاوت اصلی میان کابل های خانواده ی RG-58 هسته ی مسی در مرکز آنهاست. این هسته می تواند به صورت یک مفتول یا چند تار به هم تابیده باشد.
کابل ضخیم: این نوع کابل کواکسیال انعطاف پذیر با قطر حدود 5/0 اینچ است. هسته ی مسی این کابل کواکسیال ضخیم تر از نوع نازک آن است. البته امروزه از این کابل به ندرت استفاده می شود.
هرچه هسته ضخیم تر باشد، سیگنال می تواند مسافت طولانی تری را بپیماید. بنابراین این کابل سیگنال ها را در مسیرهای طولانی تری هدایت می کند. نوع ضخیم کابل کواکسیال می تواند سیگنال ها را بدون تضعیف تا فاصله ی 500 متر (حدود 1640 فوت) انتقال دهد.
رابط های کابل کواکسیال
انواع مختلفی از رابط های مختص کابل های کواکسیال وجود دارد که محبوب ترین آنها رابط BNC می باشد که تقریباً تنها نوع به کار گرفته شده در صنعت دوربین های مداربسته مدار بسته است که در اینجا انواع آن شرح داده می شود.
-
کانکتورهای BNC
جهت اتصال کابل های کواکسیال به تجهیزات از این رابط ها استفاده می شود. خروجی اکثر دوربین های مداربسته و ورودی اکثر DVRها از کانکتور BNC پشتیبانی می کنند. این نوع کانکتور در انواع و کیفیت های مختلفی در بازار موجود است.
کانکتور BNC هم مانند کابل برطبق امپدانس کابل انواع مختلفی دارد که دو نوع پرکاربرد آن 50 و 75 اهم است. این نوع کانکتور در انواع و کیفیت های مختلفی در بازار موجود است.
کانکتور BNC پرسی یکی از پرکاربردترین کانتکتورهاست که با از آچار BNC ، رابط را به کابل RG59 متصل می کند و مستحکم تر از انواع BNCهای دیگر در مقابل فشارها و آسیب های محیطی است.
مطالب مرتبط


از دوربین مدار بسته تا دستگاه های هوشمند، آیا ما همواره تحت نظر هستیم؟ – بخش اول

انواع کابل کشی دوربین مدار بسته – بخش پنجم

نظرات